Gjermania ka marra mas atë reja në forcimin e luftës për sigurinë Kibernetike.

Këtë të enjte Gjermania ka njoftuar për krijimin e një agjencie të re që do të shqyrtojë sigurinë kibernetike në mënyrë që t’i japë fund varësisë së teknologjive digjitale nga SHBA, Kina dhe vende të tjera.

Sipas ministrit të Brendshëm gjerman, Horst Zehofer tha sot se Gjermania ka nevojë për mënyra të reja për t’u bërë “lojtari kryesor” në fushën e sigurisë kibernetike.