Flokët kërkojnë një kujdes të veçantë gjithmonë duhet të kemi parasysh se armiku më i madh i shëndetit të tyre është larja e shpeshtë.

Yndyra natyrale e flokëve tuaja është e atillë që mbron flokët tuaja, kështu që kur ju i pastroni flokët vazhdimisht dhe në baza ditore, kjo yndyrë largohet nga koka.

Pastaj krijohet një rreth të egër të prodhimit të tepruar të yndyrës, andaj edhe sa më shumë që i pastroni flokët, aq më shumë yndyrë krijohet dhe aq më tepër ju shtohet nevoja për t’i pastruar ato.

Gjithmonë duhet të jeni të vetëdishëm dhe të përpiqeni që ti lani sa më rrallë flokët.