Nxjerrja e ushtrisë malazeze në kufi me Shqipërinë ndikoi në minimizimin e kalimit të refugjatëve sirianë dhe të vendeve të tjera përmes Shqipërisë.

Burime zyrtare bëjnë me dije se në ditët e fundit nuk është lokaluzuar apo rregjistruar asnjë rast nga ana e policisë së kufirit dhe migracionit të kalimit të refugjatëve në Shqipëri.

Të pyetur nëse në ndikim të kësaj ka qënë vendosja e ushtrisë së Malit të Zi në kufij me Shqipërinë nuk kanë pranuar të bëjnë asnjë koment në lidhje me këtë çeshtje.

Nga ana tjetër në tetë muajt e parë të këtij viti janë shënuar më shumë se 600 refugjatë sirianë e jo vetëm që kanë tentuar të hyjnë në Shqipëri, 260 prej tyre vetëm në dy muajt e fundit.

Pas kapjes ata janë dërguar në qendrën e trajtimit të rrefugjatëve në Babru ndërsa gjatë pyetjeve nga policia e juglindjes kanë deklaruar se Shqipërinë e përdorin si rrugë – kalimi për të kaluar drejt vendeve të BE.