Nga Mesila Doda

Kohët e fundit po dëgjoj shpesh një debat për ushqimin me gji të foshnjës në publik në vendet e zhvilluara. Duket se është bërë një ligj enkas për lejimin e ushqimit të foshnjës në ambiente publike.

 

Me sa duket shqiptarët kanë patur buon sens të zhvilluar përgjatë kohëve, sepse ky fakt në Shqipëri nuk është diskutuar kurrë e është marrë gjithmonë i mirqenë. Fëmijët kanë pirë gji ku dhe si kanë dashur, në këtë vendin tonë “kaq të prapambetur”.

 

Falenderim i veçantë për gjyshërit, nonat e brezat e kaluar që rritjen e fëmijës e konsideruan më të rëndësishëm se çdo normë morale e stisur…

Bebat mund të pinë ku dhe kur të duan në këtë vend…