Në një situatë shumë emocionale tregon mjaft mire se cfarë vlere kishte Tano Banushi jo vetëm për humorin por dhe për aktorët. Më tej Zef Deda me keqardhje kujton çastin kur mori lajmërimin e hidhur për vdekjen e Tanos.

Me nostalgji mjeshtri I madh Zef Deda kujton kohën kur ai punonte me Tanon. Zefi ndihet mirënjohës për cdo vlerë që I madhi Tano Banushi transmetoi tek ai.

Ndërkohë Zefi e vlerëson aktin e drejtoreshës të teatrit Migjeni pavarësisht se e cilëson një gabim të madh atë që I bë vite më parë Tanos .

Ndërsa për veten shprehet se nuk ka përse të kërkojë falje pasi e ka kujtuar dhe përmendur në cdo vend aktorin e mirënjohur Tano Banushin.

Zefi Deda ndihet I nderuar që pati rastin të punonte perkrah një embleme që krenon artin dhe gjithë Shkodrën.