Vera është sezoni i cili shton fluksin e vizitave në pavionin e urgjencës të spitalit rajonal shkodër. Sipas shefit të urgjencës Alban Haxhi vetëm gjatë muajit gusht shifra njeh një rritje maksimale , rreth 200 raste në ditë.

 

Sëmundjet më të shpeshta janë të sëmundjeve kardiovaskulare për shkak të vapës të cilat prekin moshën e tretë, si dhe helmimet ku në këtë sezon shenojnë një numër të lartë.

 

Ndërkohë mjëku haxhi jep për të gjithë pacientet disa këshilla sesi ti parandalojmë rastet e helmimit.

 

Nje kujdes I veqante duhet ti kushtohet helmimit viral . Temperaturat e larta të këtyre ditëve bëhën shkak i shumë sëmundjeve duke filluar qe nga fëmijët e deri tek moshat e treta.