ë një provincë të Meksikos kohët e fundit ka ngjarë që një statujë papritmas filloi të derdhte lotë.

Bëhet fjalë për statujën e Virgjereshës Mari, pronë e kishës se New Mexico. Lëngu i kuqerremtë që del nga sytë e saj thuhet te ketë një përbërje prej vajit të ullirit dhe balsamit, e njëjta përzierje që përdoret për disa nga ritualet e kishës.

Lotët e virgjëreshës Mari kanë domethënie për besimtarët e krishterë. Thuhet se ajo qan për mekatët e botës, por edhe për dhimbjet e saj, duke e bërë atë ikonë të dhembshurisë dhe dashurisë.

 

Fenomene si këto janë të zakonshme në botën kristiane, ku ndodhi si këto shihen si mundësi për larë mëkatet dhe për t’ju lutur ikonës. Kjo statujë tashmë mbrohet me fanatizëm nga banorët e zonës. /abcnews.al