Gjatë këtij sezoni duket se Reparti i Zjarrfikësve në Shkodër ka përballuar deri tani cdo situatë të papritur sa i takon zjarreve.

 

Drejtoria Pyjore e bashkisë së Shkodrës për të evituar mundësitë e rëniës së zjarrit ka bërë një punë të mirë duke vendosur disa vrojtues, sidomos nëpër zonat më problematike sic janë zonat e mbrojtura.

 

Dibra thotë se ky repart ka 4 mjete të disponueshme, edhe pse këto mjete janë të vjetra dhe rreziku për defekte në zonat malore shtohet edhe më . Drejtori Dibra ka një apel për banorët e bashkisë së Shkodrës.

 

Zonat më problematike në sezonin e verës janë Velipoja dhe Malësia e Madhe të cilat do të mbikqyrën rast pas rasti nga vrojtues dhe punonjës të këtij reparti.

 

Gjithashtu kreu i zjarrfikësve Agron Dibra kërkon nga qytetarët që të jenë të ndërgjegjshëm edhe në rastet kur ata njoftojnë për zjarre