Dhimbja e shpinës është një fenomen që shkaktohet në varësi të faktorëve të ndryshëm. Qëndrimi në karrige është një ndër shkaqet që shkakton dhimbjen e shpinës.

Për lehtësimin e kësaj dhimbje është e rëndësishme dhe mënyra se si ju flini gjumë.

Ekspertët theksoijnë se bëhet fjalë për pozicionin në anë, dhe një jastëk mes gjunjëve për të mbështetur lakimin natyror të shpinës.

Jastëku në mes të këmbëve ndihmon që të mbajë ijet, legenin dhe shpinën në një shtrirje më të mirë. Megjithëse duhet të flini në anë, duhet të shmangni lakimin në formën e fetusit.

Simptomat e tij zhduken për disa ditë por dhimbja intensive të lë pa gjumë. Gjithmonë duhet të kujdeseni për të lehtësuar sadopak dhimbjen e shpinës dhe problemet që vijnë nga qëdrimi juaj.