Cigarja elektronike ka nje ndikim te dëmshëm në shëndet njelloj si duhani. Të gjithë përdoruesit e tyre duhet të dijnë problemet që ju shkaktohen në organizmëm nga përdorimi i saj.

Përdoruesit e cigareve elektronike duhet të paguajnë deri në 65% më shumë sesa jo-duhanpirësit, e njëjta tarifë me të cilën përballen duhanpirësit tradicionalë.

Sipas ekspertit të çështjeve të konsumatorëve Kevin Pratt, thekson se përdorimi i nikotinës në çdo formë, duke përfshirë dhe çamçakëzin, do të thotë që ju konsideroheni duhanpirës, ju nuk duhet të merrni nikotinë për 12 muaj që të keni cmime më të ulëta.

Ndër të tjera mësohet se nuk ka dallim midis pirjes së duhanit dhe përdorimit të cigareve elektronike, sepse studimet shkencore në lidhje me ndikimin e shëndetit të cigareve elektronike nuk kanë qenë bindëse deri më tani.