Teksa vëmendja po tentohet ti kushtohet prodhimeve Bio , siguria ushqimore mbetet një cështje problematike. Në plazhin e Velipojës aty ku duhet të ishte fokusi më i madh ndaj subjekteve , institucionet përgjegjëse nuk kanë marrë asnjë masë për rritjen e parametrave të siggurisë.

 

Produktet shiten jashtë cdo kushti sigurie gjë të cilën e pohojne dhe pushuesit. Sipas tyre institucionet që merren me garantimin e sigurisë ushqimore duhet që të intensifikojnë kontrollet sepse produktet shiten në mes të pluhurit.

Mijëra pushues në plazhe, zgjedhin të blejnë produkte të ndryshme tek shitësat ambulante, pa u menduar shume për sigurinë që ofron ky lloj shërbimi.

 

Siguria ushqimore në plazhe dhe zona të tjera turistike është një nga kriteret më të rëndësishme për pushuesit.Megjithatë, pavarësisht fluksit të turistëve shumë prej subjekteve nuk duan ti’a dinë për sigurinë ushqimore.

/STAR PLUS/