Rrjeti social Twitter një ndër platformat më të përdorura në botë, festoon 12 vjetorin e tij.

Twitter ishte krijuar në mars të vitit 2006 nga Jack Dorsey, Evan Ëilliams, Biz Stone dhe Noah Glass dhe hyri në përdorim në korrik, të po atij viti.

Shërbimi shpejt fitoi popullaritet në mbarë botën, me 500 milionë përdorues të regjistruar në vitin 2012, të cilët postuan 340 milionë mesazhe në ditë.

Ndërsa në 2013 Twitter ishte një nga 10 faqet e internetit më të vizituara dhe është cilësuar si “SMS e internetit.