Shkrimtari Ismail Kadare është shtruar sot me urgjencë për në spital.

Kjo periudhë e keqe e ka gjetur shkrimtarin larg atdheut, në një spital në Paris.

Aktualisht ai është 82 vjeç dhe lajmin e papritur e ka dhënë miku i tij i ngushtë, poeti Arti Lushi.

“Miq, më vjen keq të ndaj një lajm të hidhur me ju. Sapo më njoftuan nga spitali Arnan ‘Trouseau’ në Paris që shkrimtari ynë kombëtar, Ismail Kadare ndodhet në gjendje të rëndë shëndetësore.

Uroj që Zoti t’u japë forcë e kurajo familjarëve dhe të afërmeve, e mbi të gjitha qetësinë për të pranuar vullnetin e epërm”,

shkruan poeti