Hulumtimet e fundit kanë treguar se pirja e kafes forcon zemrën dhe e pengon atë që të shkaktojë dëme në zemër.

Shkencëtarët Gjermanë jane duke vazhduar pa ndërprerje kërkimet ne lidhje me kafen dhe kanë arritur rezultate interesante.

Kafja pengon atakun në zemer dhe forcon muskujt e zemrës. Sipas kërkimeve të bëra së fundi tek personat që konsumojnë 4 filxhanë kafe në ditë zvogëlohet mundësia për të pësuar atak kardiak dhe gjithashtu kafeina forcon muskujt e zemrës.

Shkencëtarët veçanërisht sugjerojnë që pensionistët të konsumojnë 4 kafe në ditë.

Ushqen qelizat

Sipas rezultateve të publikuara nga Universiteti Heinrich-Heine u zbulua se kafeina ushqen mitekondrinë dhe kjo i jep energji qelizave. Parë nga ky këndvështrim nuk forcon vetëm zemrën dhe muskujt e zemrës, por ushqen dhe qelizat.