Shqiponja e Granit Xhakës dhe Xherdan Shaqirit ka grumbulluar vetëm në një ditë 25 mijë dollarët e vënë si gjobë nga FIFA.

Brenda 24 orëve shqiptarët në mbarë botën kanë kanë grumbulluar në llogari gati 27 mijë dollarë.

Federata Zvicerane e Futbollit apo vetë futbollistët nuk e kanë fare problem për ta paguar gjobën,

që ta është një shumë qesharake, por kjo nismë kishte karakter simbolik, sidomos për shqiptarët që janë

ndier krenarë për mënyrën e festimit me shqiponjën dykranare, simbolin e Flamurit Shqiptar.