Vllaznia duket nuk do të presë rrjedhën e ngjarjeve për privatizimin e klubit dhe menjëherë do të ndërmarrë masat e para për rënien nga kategoria.

Hapi fillestar është rishikimi i kontratave për të gjithë futbollistët që mbyllën sezonin 2017- 2018. Nuk përjashtohet mundësia që drejtuesit e klubit, pas kësaj mbylljeje dramatike, të vendosin gjoba.

Me shumë gjasa, klubi mund ta shohë të udhës që t’u mbaj rrogat e muajit maj. Gjatë gjithë sezonit, klubi nuk ka marrë asnjë masë ndaj lojtarëve e stafit.

Madje, hera-herës ka pasur edhe shpërblime, pavarësisht se vinin nga të tretët. Kjo mund të jetë më e pakta që klubi shkodran mund të bëjë për lojtarët, kur dihet që dëmi i shkaktuar është i pashlyeshëm.

Megjithatë, deri tani asgjë nuk është zyrtare. Drejtuesit janë duke u përqendruar te kontratat për çdo lojtar.

Rënia në një kategori më poshtë mund të ketë ndikimin e vet direkt edhe tek e ardhmja e shumë prej lojtarëve, e po ashtu edhe te rishikimi i pagave.