Prej 1 korrikut transporti publik do jetë falas për pjesën më të madhe të banorëve në Estoni. Zona e lirë falas do të zhvillohet 24 orë në ditë për gjithë javën.

Ky është vendi i parë që heq të gjitha përfitimet që merr nga lëvizja e njerëzve që përdorin transport publik.

Estonia është një lider botëror në transportim falas që prej 2013 pasi çmimi për autobusët, trenat dhe tramvajt janë hequr në kryeqytetin Talin.

Qëllimi i këtij vendimi është zvogëlimi i ndotjes së ajrit nga tymi i makinave dhe trafiku i rënduar.

Njerëzit do të fillojnë të përdorin transport publik dhe të lënë makinat në shtëpi pasi do e kenë më të lirë lëvizjen.