Izraeli është fituesi i Eurovision për vitin 2018, ku u përfaqësua me këngëtaren Netta, me këngën “TOY”.

Ndërkohë, Shqipëria në këtë festival kënge u rendit në vendin e 11. Pas votave të jurisë, Bushpepa u rendit në vendin e 7, ndërsa pas votimit të publikut Shqipëria është renditur në vendin e 11.

Përveç Bushpepës me këngën e tij “Mall”, i cili dhuroi emocione pafund me interpretimin e tij fantastike, e vokalin e veçantë,

në këtë festival ishin dhe dy shqiptarë të tjerë, Eleni që përfaqësoi Qipron u rendit në vendin e dytë dhe Erman Meta që përfaqësoi Italinë.