Fotografi me ngjyra të Shkodrës së shkatërruar nga rrethimi serbo-malazez

Më 21 tetor dy fotografët francezët arritën në Shkodër, ose ashtu siç u quajtën më vonë, Skutari.

Kalaja e fundit shqiptare e Luftërave Ballkanike u pushtua më 22 prill nga ushtria serbo-malazeze, duke lënë pas tyre shkatërrime masive.
Malësorë katolikë nga zona e Dukagjinit, 1913

Në fotot me ngjyra, rrënojat qëndrojnë në një kontrast të veçantë me kostume të pasura dhe shumëngjyrëshe të malësorëve shqiptarë.