Ish-kryeministri Sali Berisha në intervistën e tij në News 24, në emisionin “Kjo javë” ka folur për dorëheqjen e Lulzim Bashës.

Berisha për pyetjen nëse Basha duhet të jep dorëheqjen e apo jo? Berisha thasë po pyetjet një njeri që kishte dhënë dorëheqje, një përgjigje e cila tregon një kulturë dorëheqje.

Pjesë nga përgjigjet

“Në dijeninë time nuk di ndonjë parti të qendrës së djathtë se dorëheqja është në ndonjë ne. Dorëheqja lidhen me dy gjëra, kur ndodhë ndonjë skandal ose humbasin zgjedhjen,. Nuk ka kushtetutë apo statut që thotë se kryetari jep dorë heqjen kur ndodhë humbja e zgjedhjeve. Nuk e quajttë gabuar kërkesën për dorëheqje,

nëse ajo shtrohet në drejtim ndryshe jep një shkatërrim fatal të Partisë se ka rotacione të shpeshta. Dorëheqja është e drejtë e individit”, tha Berisha.

A duhet Basha ta jap dorëheqjen, pas një disfate shumë të madhe?

Unë absolutisht nuk kam asgjë në parim kundër, por nuk pranoj që kjo të vendoset në statut, por pastaj nuk gjejmë qetësi. Unë besoj

se ish-bashkautorëve të mi dhe miqtë e mi, do gjejnë se ndryshimet janë të mira në statut dhe po të kenë të tjera ti paraqesin në Kuvend.