Protesta në Rrugën e Kombit ishte një ngjarje dhe si e tillë vazhdon edhe sot të flitet për të, ku disa prej protestuesve kanë dalë tashmë para trupit gjykues dhe presin të njihen me masën që do merret ndaj tyre.

Megjithatë, i akuzuari i parë në këtë mes mbetet shteti, mbetet shteti sepse qeveria që e drejton nuk ka fuqi të menaxhojë asgjë publike.

Prej vitesh po shohim se si edhe një lulishte jepet me koncesion që të mirëmbahet nga privati.

E gjitha kjo ka ardhur nga politika e 3P-ve, një politikë që po kundërshtohet fort nga FMN dhe Gjykata Europiane pasi borxhet që hap Partneriteti-Publik-Privat janë të pallogaritshme.

Kështu, në rrjet po qarkullon një këngë polifonike e krijuar me imazhet e protestës në Rrugën e Kombit,

me fjalë plot ironi dhe sarkazëm të kënduara nën ritmet e zërave labë.

Gjatë tekstit ironizohet Rama dhe Gjiknuri, teksa përmendet vallja kuksiane dhe daullja tropojane.

Teksti i këngës vijon si më poshtë:

Ç’kërkove në Kalimash? O Bimbash more Bimbash

T’u duk pak, por qe tre pashë. O Bimbash more Bimbash

Se do b*thë vallja kuksiane. O Bimbash more Bimbash

Dhe daullja tropojane. O Bimbash more Bimbash

Se do b*th vallja kuksiane. O Bimbash more Bimbash

Dhe daullja tropojane. O Bimbash more Bimbash

Nise vallen shaminë tund. O Bimbash more Bimbash

Ruaj këllqet deri në fund o Bimbash se do ta hash

Ndaj të them bëhuni shumë, vallen ta mbani

Se jeni një flluskë mbi lumë ti dhe Damjani

Po ti taksë më merr dhe mua mor i vrarë

Sa her nisem në pazar me gomar

Se ky është një komb i tërë që po të flet

Përpiqet të nxjerr kafshatën, Ti e vret…”