Ne jetojmë në një botë që ndryshon me shpejtësi dhe çdo ditë absorbojmë, përpunojmë dhe

analizojmë tonelata me informacione të ndryshme.

Kjo është arsyeja pse, është shumë e rëndësishme që te

qëndrojmë të fokusuar dhe të zhvillojmë vazhdimisht aftësitë tona të arsyetimit.

Si mund ta bëjmë këtë, nëse jemi shumë të zënë dhe nuk kemi kohë për t’u

ulur dhe për të studiuar për disa orë në ditë?”, – mund të pyesni ju.

Epo, ka një zgjidhje!

Shumë shpesh, ne propozojmë lojëra dhe ushtrime shumë të thjeshta por logjike dhe efektive, të cilat mund të ndihmojnë në zhvillimin e përqëndrimit, kujtesës dhe aftësive njohëse.

Pa përmendur faktin që këto detyra ju argëtojnë me siguri!

Të rinjtë mund të zhvillojnë potencialin e tyre, ndërsa njerëzit e moshuar mund t’i përdorin këto lojëra dhe ushtrime për të ngadalësuar dhe vonuar rënien natyrore të aktivitetit të tyre mendor.

Sipas Dr. Cheerman, Profesor i Asociuar i Universitetit të Kolorados, lojërat logjike dhe gjëagjëzat janë perfekte për të dy palët, të rinj dhe të vjetër. Lojërat zvogëlojnë mërzinë, rrisin aftësinë për të menduar logjikisht, si dhe përmirësojnë përqendrimin dhe kujtesën.

Po përse i pëlqejnë njerëzit këto lojëra logjike kaq shumë?

Hulumtimet kanë treguar se truri ynë performon më mirë me kalimin e kohës në qoftë se ne i ushtrojmë stërvitje përmes lojërave të tilla.

Ja një lojë logjike dhe interesante:

Artisti qëllimisht bëri një gabim gjatë punës në këtë foto. Cili është gabimi?

E shikuat me kujdes?

Cili është gabimi?

Po këtë tjetrën e gjeni dot? Artisti bëri një gabim logjik teksa punonte këtë pikturë, vetëm 1 në 80 veta e perceptojnë çfarë nuk shkon në të!

Ne jemi mjaft të sigurtë se nuk kishit ndonjë problem në dallimin e gabimit, por nëse keni nevojë për një ndihmë të vogël,

do të ishte mirë të lexonit gjithashtu në pikturë.

E gjetët?

Ja cili ishte gabimi i qëllimshëm: